Politika

Čampara: “Dodikove lažne optužbe na račun SAD”

Član Predsjedništva SDA i ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara smatra da se Dodikova histerija protiv SAD nije mogla sakriti.

Aljoša Čampara - Fena.ba

“Američki narod nije zaslužio da se lažno optužuje samo zato što je zaustavio agresiju na BiH i što je zaustavio najveće zločine u Evropi od Drugog svjetskog rata, uključujući i genocid”, napisao je Čampara i dodao:

“Dodikovo optuživanje Amerikanaca da su izvor svih problema u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hecegovini je ne samo zamjena teza i najgrublje vrijeđanje cijelog demokratskog svijeta, nego i narativ koji dolazi iz nedemokratskog istočnog bloka i koji Dodik realizira u BiH”.

Čampara navodi da su presude dva suda UN-a jasni pokazatelj ko je i zbog čega započeo rat i izvršio genocid u BiH.

“Bez obzira na Dodika i sve one koji svojim stavovima podsjećaju na njega, Sjedinjene Američke Države su kao najvažniji vanjskopolitički faktor, uvijek bile i ostat će prijatelj naše države”, naveo je Čampara za “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh