Politika

Predstavnici bh. entiteta RS će zbog Ustavnog suda blokirati donošenje odluka u državnim institucijama

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da predstavnici Republike Srpske u institucijama obustavljaju rad u odlučivanju dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu.

Predstavnici RS-a - RTRS

Danas je u alati Republike Srpske u Banjoj Luci danas održan sastanak zvaničnika Republike Srpske, predstavnika RS u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih partija u RS zbog posljednje odluke Ustavnog suda BiH, piše “Klix“.

Ustavni sud je prije nekoliko dana utvrdio da je Ustavu BiH suprotan član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS-a kojim je propisano da predmetno poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posjed Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović, predsjednik Ustavnog suda Srpske Džerard Selman.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh