Politika

Šest godina PMP-a: Opstali i rasli u političkom ništavilu Mostara

Prva mostarska partija svečano je proslavila šest godina rada i postojanja. Nastala kao politički eksperiment, partija lokalnog tipa uspjela je za šest godina osvojiti mandat u Skupštini HNK-a, iako prema riječima njezinog predsjednika i osnivača, kantonalni nivo vlasti nije ono što primarno interesuje članstvo PMP-a, pa i njega samog. Učešće na općim izborima 2018. bilo je tek posljedica političkog ništavila koje je, kako reče Lovac, ćlanstvu ove stranke bilo dosadilo.

– Naša članica jeste poslanica u Skupštini, ali to nije težište rada. Danas u Mostaru imamo vladajuće mutante režima poput feudalizma, kapitalizma, komunizma, koji izgleda imaju super moći, a usput nas pljačkaju i truju, rekao je Drljević.Do kraja godine i Grad Mostar konačno bi trebao imati lokalne izbore. Kaže da se pomalo pribojava, obzirom da težnje onih koji danas vladaju i koji po svaku cijenu žele zadržati vlast.
– Nažalost, ne vidim pravu opoziciju u Gradu. Gdje su danas stranke koje nisu uspjele 2018. na općim izborima. Na vratima prostorija je paučina. One se izgleda pale tek kao filijale velikih partija, uzmu nešto njihovih glasova i onda nestanu, rekao je na kraju.
Nova članica Predsjedništva PMP-a Adela Gosto istakla je da je velika stvar bila i opstati tokom šest godina ništavila u kojem je sve bilo i ostalo nedostupno. I ona ima velika očekivanja od izbora koji će se neminovno održati ove godine u Mostaru.


– Večerašnji skup je poziv građanima na buđenje. Neka izađu na izbore i glasaju za jedinstven Mostar, poručila je Gosto.
Inače, večerašnja Skupština osim radnog dijela, počela je performansima sa Jokerom i zarobljenom glasačkom kutijom, a pozdravnu video poruku iz Norveške je uputio i Emir Gosto – Šora, učesnik TV šoua Nikad nije kasno, koji u posljednje vrijeme oduševljava javnost ne samo u gradu na Neretvi, već i šire.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh