Politika

Odbijen prijedlog da Špirić bude član bh. antikorupcijske komisije

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine nije podržao prijedlog Zajedničkog kolegijuma oba doma Parlamenta BiH da Nikola Špirić, visoki funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i delegat u Domu naroda BiH, bude imenovan za člana Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Nikola Špirić - Žurnal.info

Već dvije godine Špirić se nalazi na crnoj listi Vlade Sjedinjenih Država zbog sumnje u umiješanost u korupciju.

Predstavnički dom, pored Špirića, nije imenovao za članove Komisije ni Amina Fazlića iz Stranke demokratske akcije (SDA), te Barišu Čolaka iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH).

Iz Predstavničkog doma Parlamenta BiH za članove Komisije bili su predloženi Halid Genjac iz SDA, Borjana Krišto iz HDZ BiH i Nenad Stevandić iz Ujedinjene Srpske.
Nikola Špirić za Radio Slobodna Evropa (RSE), o prijedlogu da bude imenovan u Komisiju je izjavio:

“Svak’ ima pravo da priča, ja to ne mogu da zabranim nikome, naravno. Zavisi s kakvom namjerom ko daje dimenziju bilo kojoj priči. Što se mene tiče, nikom nije zabranjeno da se bavi svojim poslom.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh