Politika

“Platforma za progres” uskoro predstavlja nova rješenja za Grad Mostar

Kao što je javnosti poznato, Mostar je jedini grad u Bosni i Hercegovini u kojem nisu održani lokalni izbori 2012. i 2016. godine, čime je građanima i građankama ovog grada oduzeto temeljno demokratsko pravo.

Platforma za progres, Mostar - PR/Haber.ba

Grad Mostar i njegovi građani i građanke su godinama taoci politike svjesnog neprovođenja izbora. Ovakva situacija, jedino ide u korist dvjema političkim partijama koje su postale apsolutni vladari Mostara, a sve na štetu njegovih građana i građanki, navodi se na početku današnjeg saopštenja “Platforme za progres”.

Uzimajući u obzir činjenicu da se u Mostaru ne provode izbori, Platforma za progres Mostar u proteklih nekoliko mjeseci intenzivno je radila na izradi strateških rješenja za Grad Mostar.

“Pripremili smo niz prijedloga za održavanje lokalnih izbora u Mostaru, pragmatičnim ali posve demokratskim pristupom došli do najboljih i odgovarajućih rješenja za naše sugrađane i sve one kojima je u interesu da Mostarke i Mostarci imaju pravo izbora”, kazala je Aida Kajan, predsjednica Gradskog odbora Platforme za progres Mostar.

U narednih mjesec dana, članovi Platforme za progres Mostar će intenzivirati svoj rad na finalnoj izradi dokumenta koji će biti predstavljen na javnoj tribini početkom marta.

“U ovom periodu, želimo da kroz direktne razgovore sa građanima i građankama Mostara, u naš dokument uključimo i njihove prijedloge.”, dodala je Kajan.

Na ovaj način, Platforma za progres Mostar će otvoriti prostor za širu javnost i dati priliku svima da učestvuje u finalnoj izradi strateškog dokumenta.

Kao politički pokret koji je u usponu, Platforma za progres osjeća odgovornost, ali i potrebu da svoje znanje usmjeri ka donošenju kvalitetnog rješenja koje će biti za dobrobit svih Mostaraca i Mostarki.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh