Politika

Borenović: SDA, HDZ i SNSD sad imaju sve poluge vlasti

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović ocijenio je da nova vlast na nivou BiH nema viziju kako da zaustavi negativne trendove u kojima se nalazi BiH.

Branislav Borenović - Slobodna-bosna.ba

Borenović smatra da je Paralament BiH ušao “u neku kolotečinu i da počinje da radi, dok od Savjeta ministara BiH nema nikakvih vidljivih rezultata”.

“Za PDP je neprihvatljivo da rukovodstvo Parlamenta više od pola godine ne dozvoljava da se konstituiše parlamentarna istražna komisija u vezi sa stanjem u pravosuđu u BiH”, rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da su vidljiva nova prekomjerna zapošljavanja u institucijama BiH i da se “najavljuju sporna i kontroverzna imenovanja na ključnim pozicijama u zajedničkim institucijama BiH, što u PDP-u smatraju lošim”.

Borenović je rekao i da je neprihvatljivo da više od dva mjeseca javnost, građani, institucije i političke stranke nemaju uvid u zvanični dokument koji je upućen u Sjeveroatlantski savez.

On je istakao da postoji intencija da sadašnje stanje ostane u pravosuđu, ali i u izbornom zakonodavstvo, kao i da je jasno da ne postoji nijedan razlog ni izgovor za blokadu bilo koje institucije na nivou BiH.

“SDA, HDZ i SNSD sad imaju sve poluge vlasti, kako u entitretima, tako i na nivou zajedničkih institucija BiH i u većini kantona u Federaciji BiH”, rekao je Borenović.

Borenović je poručio da će opozicija uvijek biti odlučna i dosljedna u namjeri da Republika Srpska bude “slobodno i normalno mjesto za život”.

Predsjednik PDP-a rekao je da je ova stranka otvorena za nove, mlađe energične ljude i najavio da će na lokalnim izborima ići sa listama za odbornike u svim opštinama i gradovima Republike Srpske, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh