Politika

Odgovor SBB-a Damiru Arnautu: “Za 8 godina mandata zaradio skoro 500.000 KM, a osvojio minoran broj glasova”

Povodom neistinitih navoda gospodina Damira Arnauta da navodno nije potpisao notarski ugovor sa SBB-om, koji ga obavezuje da vrati kompenzacijski mandat ili izvrši finansijsku naknadu, obavještavamo javnost da je on zaista potpisao taj ugovor, saopšteno je danas iz Saveza za bolju budućnost (SBB).

Fahrudin Radončić i Damir Arnaut - Slobodna-Bosna.ba

”Obzirom da se radi o pravnom ekspertu, istog upoznajemo da će ovlašteni grafolozi i svjedoci to sa lakoćom potvrditi. Gospodin Arnaut će za osam godina poslaničkog mandata ostvariti neto plaću oko 500.000 KM, koju ostvaruje zahvaljujući aktivizmu članova SBB-a, a ne svojom političkom zaslugom jer je osvojio minoran broj glasova”, saopšteno je iz SBB-a.

Uz saopštenje je iz SBB-a dostavljen i dokument koji, kako je navedeno, dokazuje navode ove stranke.

”Još jednom stavljamo na uvid javnosti Arnautov potpis na ugovor, koji je osobno inovirao i, stoga, ne može glumiti da nije zna šta potpisuje i u kakvu obavezu svjesno ulazi”, navedeno je iz ove stranke.

Podsjećamo, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz SBB-a, te da će u državnom Parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik, u skladu sa članom 1.9 Izbornog zakona BiH.

Nakon što je Arnaut objavio svoju odluku, iz SBB-a su najavljene ”pravne radnje”, a zatim je stigla nova reakcija samog Arnauta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh