Politika

BiH dobila novu ambasadoricu u Španiji

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Danka Savić predala je 16. siječnja 2020. godine, u Kraljevskoj palači u Madridu, vjerodajnice Njegovom Veličanstvu kralju Felipeu VI.

vel-Savic-kralj-Felipe-VI.- MVP BiH

U razgovoru koji je vođen nakon svečane ceremonije, veleposlanica Savić je španjolskom kralju Felipeu prenijela pozdrave Predsjedništva BiH, te izrazila zahvalnost za dugogodišnju kontinuiranu potporu Španjolske Bosni i Hercegovini ne samo na humanitarnom, vojnom, ekonomskom planu, nego i u procesu europskih i euroatlantskih integracija.

Govoreći o tome koliko je za Kraljevinu Španjolsku bilo važno iskustvo španjolskih snaga koje su u BiH sudjelovale u više misija skoro 20 godina, kralj Felipe je naglasio da je tako dugo prisustvo stvorilo čvrste emotivne i prijateljske veze između naših zemalja. U tom kontekstu, posebno je spomenuo Mostar u kojem je njegov otac Juan Carlos 2012. godine otvorio Španski trg.

vel-Savic-kralj-Felipe-VI- MVP BiH

Veleposlanica Savić je izrazila namjeru da u narednom razdoblju doprinese daljem razvitku odnosa između BiH i Španjolske, posebno kada je u pitanju ekonomska suradnja, kojoj kako je kazao i Kralj, sada treba posvetiti više pažnje.

Kralj Felipe je dalje u razgovoru, posebnu pažnju posvetio europskim i euroatlantskim integracijama, pokazujući da dobro poznaje prilike i izazove sa kojim se suočava BiH.

Istaknuo je da je na bh vlastima da ispune tražene uvjete, i da će od Španjolske uvijek u tom procesu imati potporu. Izrazio je nadu da će novi sastav Europske komisije doprinijeti da se i pored postojećih izazova, na najbolji mogući način, afirmira dalji proces proširenja.

vel-Savic- MVP BiH

Na kraju razgovora, kralj Felipe je izrazio zahvalnost Bosni i Hercegovini za razumijevanje i potporu koju pruža Kraljevini Španiji u vezi sa pitanjem Katalonije, te poželio veleposlanici BiH, uspješan mandat, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh