Politika

“Kćerka dostojna svog oca”: Ogromna podrška za Jasnu Duraković na društvenim mrežama

Jasna Duraković donedavno je bila zastupnica SBB-a u Kantonalnoj Skupštini Kantona Sarajevo, a sinoć je objavom na Facebooku obznanila kako napušta tu stranku.

Jasna Duraković - Fokus.ba

Takođe je naglasila kako neće potpisati smjenu Vlade KS, ali ni da neće vratiti mandat iako se to, kako tvrdi, očekuje od nje, već će nastaviti kao nezavisna zastupnica.

Objava Duraković naišla je na oduševljenje njenih pratilaca i prijatelja kao i šire javnosti, a među više od pet i po hiljada lajkova, hiljadu i po komentara i 600 dijeljenja, našlo se mnogo poznatih imena iz političkog i javnog života.

“Više od hrabrosti, velika kći velikog čovjeka Nijaza Durakovića”, napisao je Dušan Šehovac, osnivač Demokratske inicijative sarajevskih Srba.

U komentarima se javilo nekoliko zastupnika iz raznih stranaka, između ostalih pisali su Irfan Čengić (SDP), Vildana Bešlija (Naša stranka), Damir Marjanović (nezavisni zastupnik), Arijana Memić (NiP), Nihad Uk (NS)…

I Lejla Turčilo, profesorica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, oglasila se u komentarima napisavši kako je ponosna na Jasnu Duraković.

Dragan Stevanović, federalni delegat, kaže kako drugačije nije ni očekivao, piše “Fokus“.

Ranije su se u znak podrške na društvenim mrežama oglasili Peđa Kojović i Nihad Uk iz Naše stranke.

Svoje mišljenje putem videa na Facebooku dao je i Damir Nikšić, nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh