Politika

Čović ponovo uz Kolindu, ali cijeni i Milanovića

Dragan Čović po drugi puta u posljednjih petnaest dana obavio je građansku dužnost i glasao na izborima za šefa države u Republici Hrvatskoj. Između Zorana Milanovića (SDP) i Kolinde Grabar – Kitarović (HDZ) podržao je kandidatkinju HDZ-a, kazavši kako vjeruje da će ona zadržati kontinuitet razmišljanja kada je riječ o odnosima Hrvatske i BiH, odnosno o odnosu prema Hrvatima u našoj zemlji.

Dragan Čović

– Danas je nešto jednostavnije nego prije dvije sedmice. Koliko vidim, i izlaznost će danas biti veća u BiH, a nadam se i u Hrvatskoj, rekao je Čović nakon što je u kutiju ubacio svoj glasački listić.

Na pitanje da li je HDZ BiH organizovao autobuse za glasače iz udaljenijih mjesta, rekao je da je riječ o ozbiljnoj i dobro organizovanoj stranci, koja je i ovog puta učinila sve kako bi svaki Hrvat koji ima pravo glasa, to pravo mogao i ostvariti. Novinare je interesovalo i kako bi izgledala eventualna saradnja sa Zoranom Milanovićem, koji je u jednoj od posljednjih debata kazao kako je u Mostar išao i kada je gorjelo.

– Siguran sam da će predsjednica imati kontinuitet, a što se tiče gospodina Milanovića, on je dao poseban obol predsjedanju tadašnjom Vladom Hrvatske, pa i u teškom vremenu za nas. To je za nas bilo značajno i to bismo znali cijeniti, rekao je Čović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh