Politika

Komisija nije dala preporuku za imenovanje Božovića za ministra

Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Vijeća ministara danas nije dala preporuku za potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Mlađen Božović - ATVBL.com

Na današnjoj sjednici u Sarajevu četiri člana komisije su bila za davanje preporuke, četiri protiv i dva uzdržana.

Mišljenje komisije nije obavezujuće za Predstavnički dom parlamenta BiH.

Centralna izborna komisija saopštila je 18. decembra da je utvrđeno da Božović ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH, prenosi “Srna”.

Božović, koji je predložen u ime Demokratskog narodnog saveza (DNS), prošao je i potrebne provjere Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Predstavnički dom potvrdio je 23. decembra imenovanje ostalih ministara u Vijeću ministara, a Božovićevo potvrđivanje prolongirano je jer do sjednice nisu bile završene neophodne provjere u SIPA-i.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh