Politika

Denis Zvizdić: “Građanima želim mir, stabilnost i prosperitet”

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH Denis Zvizdić svim građanima Bosne i Hercegovine u Novoj 2020. godinu poželio je mir, stabilnost i ekonomski prosperitet.

Denis Zvizdić - Slobodna - Bosna-ba

Želim da svi nastavimo živjeti u mirnom okruženju unutar jednog stabilnog mira, dugoročne, političke, ekonomske i društvene sigurnosti – da nastavimo aktivno raditi na jačanju ekonomskog prosperiteta Bosne i Hercegovine i otvaranju novih radnih mjesta– kazao je Zvizdić za “Fenu” u Novoj godini.

Također, poželio je da dođe do kreiranja boljeg ambijenta za mlade ljude da bi ostali u državi i pomogli u daljnjoj izgradnji evropske Bosne i Hercegovine.

U konačnici želim da nastavimo jačati državu u svim njenim prerogativima – da jačamo njenu unutrašnju konsolidaciju, unaprijedimo njene evropske i NATO integracije, te je nastavimo i dalje etablirati unutar regionalnih i međunarodnih okvira – kazao je Zvizdić.

Po njegovom mišljenju 2020. godina za Bosnu i Hercegovinu je veoma značajna jer može biti obilježena kredibilnim napretkom u realizaciji baznih ciljeva iz Mišljenja Evropske komisije.

To bi na kraju trebalo dovesti do dobijanja kandidatskog statusa, čime bi završili jednu dugu dionicu na putu evropskih integracija. Sa tim bi se otvorilo novo poglavlje u odnosima BiH i Evropske unije. To je ono što svi želimo i cilj koji će sasvim sigurno biti postignut – uvjeren je Zvizdić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh