Politika

Tegeltija: “Vijeće ministara nikada više neće blokirati vlasti RS”

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je u subotu da Vijeće ministara nikada više neće blokirati vlasti Republike Srpske, kao što je to bio slučaj u prethodne četiri godine.

Zoran Tegeltija - Bljesak.info

Tegeltija je rekao da će Vijeće ministara i institucija Republike Srpske i biti partner predsjedniku RS, Narodnoj skupštini, Vladi, srpskom članu Predsjedništva BiH, privrednicima, medijima, kulturnim radnicima.

“Najveći dio odgovornosti je na vladama entiteta, ali Vijeće ministara može mnogo toga uraditi”, rekao je Tegeltija novinarima u Banja Luci na prijemu koji je, povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, organizirala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, prenosi “Srna”.

Potvrdio je će u ponedjeljak, 30. decembra biti odobrena sredstva za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija kod mosta “Bratoljub”.

“Nadam se da će prije kraja naredne godine ovaj granični prelaz biti otvoren”, rekao je Tegeltija.

Podsjetio je je Srbija prije dvije godine izgradila most “Bratoljub”, dok je izgradnja graničnog prelaza bila blokirana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh