Politika

Milorad Dodik: “Očuvanje Republike Srpske bi trebalo da bude i Komšićev prioritet”

Njegova polemika sa zvaničnicima Srbije u vezi sa Strategijom odbrane i nacionalnom bezbjednosti Srbije isključivo je njegov lični stav.

Milorad Dodik - Danas.rs

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Predsjedništvo BiH uopšte nije zauzimalo stav o Strategiji odbrane i nacionalne bezbjednosti Srbije, tako da član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić ne može da govori u ime Predsjedništva, niti u ime BiH.

Njegova polemika sa zvaničnicima Srbije u vezi sa Strategijom odbrane i nacionalnom bezbjednosti Srbije isključivo je njegov lični stav. Čak i ako reaguje samo u svoje ime, red bi bio da pažljivo čita dokumente i da u skladu sa tačnim pretpostavkama izvlači zaključke“, istakao je Dodik.

On je ocijenio da “Komšić možda računa da ovakvim svojim izjavama bere aplauze po Sarajevu, ali pozicija s koje govori obavazuje ga da pazi kako će to čitati ljudi i izvan Sarajeva“.

Očuvanje Republike Srpske bi trebalo da bude i Komšićev prioritet, ako poštuje Ustav u kojem stoji njeno ime i njena pozicija. Zašto bi se onda ljutio ako i nama prijateljeske zemlje, što Srbija nesumnjivo jeste, žele da se čuva Ustav BiH“, naglasio je Dodik, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh