Politika

Šefik Džaferović: “Vratiti imovinu vjerskim zajednicama”

Zakon o restituciji, i vraćanje imovine oduzete vjerskim zajednicama, jedno je od pitanja kojim vlasti u Bosni i Hercegovini treba da se bave u Novoj godini, poručio je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović.

Šefik Džaferović - Blogspot.com

To je jedno od onih pitanja kojim treba da se bave vlasti, ne ispraznom retorikom, ne svađom, ne galamom, ne dizanjem tenzija nego konkretnim rješenjima“, poručio je član Predsjedništva.

Sve vjerske zajednice godinama upozoravaju da je veliki dio njihove imovine oduzet, te da nemaju pravo na korištenje.

Zakon o restituciji treba donijeti, oduzetu imovinu treba vratiti. Treba donijeti zakon o penzijama, zdravstvenom osiguranju vjerskih službenika, sve je to nešto što je za mene potpuno prihvatljivo i nešto na čemu u BiH treba da radimo“, rekao je Džaferović.

Pitanje oduzete imovine aktuelizirala je Katolička crkva u Bosni i Hercegovini, ustvrdiviši da im institucije RS počinju oduzimati imovinu koja je u njihovom vlasništvu desetinama godinama, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh