Politika

Dodik: “Ako parlament misli da Program ugrožava interese RS, spreman sam na ostavku”

Član Predsjednišva BiH Milorad Dodik rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je dokument Program reformi BiH ozbiljan, te da nije riječ ni o kakvoj podvali, niti izdaji. Dodikov govor popraćen je dobacivanjem poslanika opozicije koji su skandirali “izdaja, podvala”. Za govornicu je nakon njega izašao Mirko Šarović, a kako javlja reporterka N1, poslanici SNSD-a su napustili salu.

NSRS- Srna

“Ovo nema nigdje u svijetu da je parlament utvrdio Rezoluciju o vojnoj neutralnosti, a da je neka poslanička grupa ovdje donijela NATO zastavu. Dokument je ozbiljan, a morate priznati da je veoma teško doći u poziciju da stav BiH o NATO-u bude promijenjen”, rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici parlamenta.

On je istakao da je urađen dobar posao za RS jer “BiH sada ne prejudicira članstvo u NATO”.

“Time smo ostali dosljedni Rezoluciji o vojnoj neutralnosti i očuvan je konsenzus svih politčkih partija u Srpskoj. On je podrazumijevao da se ne smije biti napravljena granica na Drini i da se mora slijediti put Srbije”, naveo je Dodik.

On je ponovio da Republika Srpska podržava politiku vojne neutralnosti.

“Ne postoji danas monolitni savez koji upravlja svijetom. To je omogućilo da se pokažu i druge zemlje koje imaju vojni potencijal, a primjer jeste Rusija koja je uništila terorističku `Islamsku državu` koja je prijetila civilizaciji. SAD su jedna od najjačih vojnih sila, ali ova zemlja nije mogla očuvati i manifestovati nekadašnju snagu i nisu više monolitni centar”, rekao je Dodik.

On je naveo da će izlazak Velike Britanije iz EU uticati na poziciji Unije koja nije spremna za prijem novih članova, piše “N1“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh