Politika

Dodik: “O NATO mi je bitno šta kaže narod, a ne opozicija”

“Plan reformi koji će sutra razmatrati Narodna skupština RS na posebnoj sjednici nije put u NATO jer se u samom dokumentu kaže da on ne prejudicira članstvo”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Milorad Dodik - Vijesti.ba

On je rekao da je siguran da će opozicija sutra tvrditi da je to put u NATO, ali da je njemu bitno šta će reći narod, i šta će skupština usvojiti kao zaključke.

“NATO je ozbiljna organizacija i svaka riječ koja se napiše u dokumentu ima jasno značenje. I komandant NATO za jugoistočnu Evropu je nedavno to potvrdio”, rekao je Dodik.

Naglasio je da dok je on i ova struktura na vlasti, BiH neće ići u članstvo, ali da bi to bilo kada bi na vlasti bili Mirko Šarović, predsjednik SDS, i Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva, pišu “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh