Politika

Komšić: “Vlada se nije nešto pokazala, a da ne pričam o stvarima iznutra”

Komšić je govorio o razlozima za napuštanje koalicije na nivou Kantona Sarajevo i da li je izdajnik.

Željko Komšić - Facebook

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte Željko Komšić gostovao je u Dnevniku D na Federalnoj televiziji, gdje je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, kako na državnom nivou , tako i u Kantonu Sarajevo, piše “Radio sarajevo“.

Komšić je govorio o razlozima za napuštanje koalicije na nivou Kantona Sarajevo i da li je izdajnik.

Ne mogu sebe doživljavati kao izdajicu, ja ne mogu sebe doživljavati kao dio tog projekta, to je bio jedan nakaradan projekat, projekat republika Sarajevo“, kazao je Komšić.

On ističe da nije želio da bude dio Vlade kojom upravlja Elmedin Konaković, a ne premijer KS.

Na pitanje novinara o tome šta BiH dobija izlaskom iz sadašnje Vlade KS, on ističe da je kantonalna vlast jedna vrsta osigurača za osigurač Izbornog zakona.

Nije ovo ni prva ni zadnja vlada koja je pala i nas su izbacili iz vlasti prije. Ponavaljam dovoljno je samo da se izađe iz Sarajeva, dajte ljudi da pokažemo malo empatije prema Tuzli, Livnu Mostaru“, kazao je on.

Pogledajte cijelo gostovanje Željka Komšića na FTV-u.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh