Politika

Mirko Šarović: “Ovo je pravo lice vlasti u Republici Srpskoj”

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović kritikovao je odluku Narodne skupštine RS o neprihvaćanju prijedloga odluka o raspuštanju skupština općina Teslić i Rudo.

Mirko Šarović - Vijesti.ba

Smatra da je to loša odluka, “koja govori mnogo o samoj vlasti u RS i njihovoj neprincipijelnosti“, saopćeno je iz SDS-a.

Ne poštuju vlastiti zakon, koji su sami donijeli, a općine dijele na ‘svoje i ‘tuđe’. Ovim su potvrdili da se radi o vlasti koja ne radi za građane već za svoju stranku te da nisu sposobni da se izdignu iznad uskostranačkih interes – kazao je Šarović.

Istakao da je odluka o neprihvaćanju prijedloga odluka o raspuštanju SO Teslić i Rudo “pokazala nažalost pravo lice vlasti RS“.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS danas nisu usvojili odluke o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić.

To znači da parlamenti u Tesliću i Rudom neće biti raspušteni, iako nakon provedenog postupka opoziva nisu opozvani lokalni načelnici Milan Miličević i Rato Rajak.

Zakonom o lokalnoj samoupravi u RS propisano je da Narodna skupština može, na prijedlog Vlade, da raspusti skupštinu ako nakon provedenog postupka opoziva gradonačelnik, odnosno načelnik općine ne bude opozvan, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh