Politika

Marko Pavić: “DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Vijeću ministara BiH”

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Vijeću ministara BiH i da je s tim stavom upoznao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltiju.

Marko Pavić - Avaz.ba

Očekujem da ćemo to uspjeti dogovoriti sa SNSD-om i da ćemo do ponedjeljka moći dati ime ministra iz redova DNS-a. Tražimo jedno ministarsko mjesto. Spremni smo na dva mjesta odmah odreagirati. Bitno je da je jedno od tri – rekao je Pavić novinarima u Prijedoru, pieš “Srna”.

S druge strane, predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH dovesti do stabilizacije političkih prilika u BiH, što je važno zbog investitora.

Očekujem da se počnu donositi odluke za nove investicije u BiH, te da će sredstva koja su u ovom trenutku zamrznuta zbog nedostatka odgovarajućih odluka na nivou BiH moći da se realiziraju – rekao je Čubrilović.

Čubrilović kaže da će izbor Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH omogućiti novi način djelovanja, ne samo Vijeća ministara već i Vlade Republike Srpske i Federacije BiH.

Najvažnije je da političke prilike u BiH budu stabilne zbog investitora – rekao je Čubrilović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh