Politika

Bloomberg: Trump će pojesti demokratske rivale na izborima

Medijski moćnik i još 14 drugih demokrata takmiče se da postanu protivkandidati Trumpu na predsjedničkim izborima u SAD-u.

No image - Haber.ba

Predsjednički kandidat Demokratske stranke Michael Bloomberg izjavio je da će američki predsjednik Donald Trump lako pobijediti bilo kojeg demokratskog rivala na izborima sljedeće godine, otvoreno izjavljujući:

“Donald Trump će ih ‘pojesti’.”

Bloomberg (77), medijski moćnik, milijarder i bivši gradonačelnik New Yorka, prošlog mjeseca uključio se u predizbornu utrku, prenio je Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Privatno je omalovažavao svoje demokratske predsjedničke rivale, ali ovo je prvi put da je bio toliko kritičan prema njima u javnosti, prenosi AJB.

‘Trump nema etiku i intelekt za predsjednika’
U intervjuu za CBS Bloomberg je rekao: “Gledao sam kako naša vlada postaje sve gora, kako se ponaša u inozemstvu i u zemlji, na čelu s našim predsjednikom”, dodavši da je 2016. rekao da je Trump pogrešna osoba za posao predsjednika, da nema temperament, etiku i intelekt za taj posao.

Naveo je da je nije želio još četiri godine toga, ali da je pomislio, kad je pogledao druge kandidate, da će ih Trump “pojesti”.

Bloomberg i još 14 drugih demokrata takmiče se da postanu kandidati demokrata koji će odmjeriti snage s republikanskim predsjednikom Trumpom na izborima u novembru 2020.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh