Politika

Održana vanredna sjednica Vijeća ministara

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnova za zaključivanje finansijskog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije radi jačanja državnih kapaciteta u oblasti pripremljenosti i odgovora na nuklearni vanredni događaj, saopćeno je danas iz Vijeća ministara nakon vanredne sjednice.

Vijeće ministara BiH- Avaz

Sporazumom je predviđeno da Evropska unija sa 700 hiljada eura finansira nabavku opreme za monitoring zračenja u cilju modernizacije državnog sistema monitoringa i detekcija u BiH, uključujući i sistem podrške odlučivanja.

Prijedlog osnova bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen direktor Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost.

Vijeće ministara BiH je donijelo Rješenje o razrješenju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Perice Stanića, sa 4. decembrom 2019. godine, nakon što je upoznato sa Informacijom Ministarstva sigurnosti o prestanku mandata direktoru.

U skladu sa članom 10. stav (1) Zakona o državnoj agenciji za istrage i zaštitu dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik do imenovanja novog direktora, saopćeno je, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh