Politika

Danas potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

Predstavnički dom također bi trebao imenovati članove svojih stalnih komisija.

Zoran Tegeltija - Fena

Četvrta hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je predviđeno potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, zakazana je za danas.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH krajem novembra razmotrila je podobnosti te podržala kandidaturu i dala preporuku za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Za davanje preporuke za njegovo imenovanje tada je glasalo osam članova komisije, dok ih je šest bilo protiv.

Predsjedništvo BiH na sjednici 19. novembra donijelo je odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predstavnički dom također bi trebao imenovati članove svojih stalnih komisija: Ustavnopravne komisije, Komisije za vanjske poslove, Komisije za vanjsku trgovinu i carine, Komisije za finansije i budžet, Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh