Politika

Dodik: Zaustavljen put u NATO

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da nije donijeta nikakva odluka u vezi sa putem BiH ka članstvu u NATO, već da je taj put zaustavljen.

milorad-dodik u NSRS- Screenshot

Dodik je naveo da će Program reformi BiH, koje je usvojilo Predsjedništvo BiH 19. novembra, predočiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, prije nego što taj dokument bude upućen u sjedište NATO-a u Briselu.

On je dodao da u Programu reformi ne piše da je to Godišnji nacionalni plan za članstvo (ANP), kao i da nema nijedne riječi o Akcionom planu za članstvo (MAP).

“Navedeno je da se ne prejudicira članstvo, a ako se ne prejudicira članstvo onda se ne prejudicira ni put ka članstvu. Ne prejudicirati znači ostaviti sa strane, što znači da taj put stoji”, kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je konfuziju u javnosti u vezi sa Programom reformi izazvala činjenica da je to uslovno usvojen akt.

“Rekao sam da ću ga predočiti Narodnoj skupštini prije nego što bude upućen u NATO. Rečeno je da će on biti upućen u NATO tek kada bude izabran Savjet ministara, što još nije urađeno. Zbog toga je rečeno da se sačeka sa predstavljanjem dokumenta, jer otkud se zna kada će i da li će biti izabran Savjet ministara”, naveo je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh