Politika

Grupa “Pravda za Davida” formira istoimenu stranku

Na skup je došlo dvadesetak aktivista ‘Pravde za Davida’, a Aleksandra Vranješ je poručila da su u toku pripreme za osnivanje političke stranke istog imena.

Pravda za Davida - Srpskainfo.com

Milorad Dodik je ispunio svoje predizborno obećanje i očistio Trg Krajine od građana, koji su tražili istinu i pravdu, ali to ne znači da je grupa ‘Pravda za Davida’ razbijena, poručila je predstavnica ove grupe Aleksandra Vranješ na konferenciji ‘Pitanje sloboda u akademskom i javnom diskursu’.

Na ovom skupu, koji od početka prate kontroverze, jer je konferenciji navodno, otkazano gostoprimstvo na Filozofskom fakultetu Univerziteta Banjaluka, nije se pojavio lider gripe Ozren Perduv, zbog obaveza na radnom mjestu.

Na skup je došlo dvadesetak aktivista ‘Pravde za Davida’, a Aleksandra Vranješ je poručila da su u toku pripreme za osnivanje političke stranke istog imena.

Ovdje nema slobode i pravde, ljudi se protjeruju sa ulica uz primjenu grube sile, uključujući hapšenje majke, koja platio i ubio njeno dijete. Ovdje crkva istjeruje vjernike iz porte hrama, a policija građane iz parkova. U ovakvom sistemu ne možemo biti sigurni da se sutra neće desiti neki drugi David. Protjeruju nam djecu, ili u zemlju ili iz zemlje. Moramo se boriti protiv toga i zato osnivamo stranku – poručila je Vranješ, piše “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh