Politika

Zoran Tegeltija: “VM BiH će raditi po Planu reformi i provoditi zajedničke politike”

U Parlamentu BiH u toku je sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, kojoj prisustvuje predloženi kandidat za predsjedavajućeg Zoran Tegeltija.

Sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH - Vijesti.ba

Tokom sjednice, Tegeltija odgovara na pitanja članova Komisije, koji će potom odlučiti da li će Predstavničkom domu Parlamenta BiH dati preporuku za izbor ovog kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. No, njena preporuka nije obavezujuća za Dom.

Član Komisije Saša Magazinović (SDP BiH) postavio je Tegeltiji pitanje o tome kakav je njegov odnos prema NATO integracijama BiH, javlja reporter “Vijesti“.

Ne dolazim u Sarajevo da bih u Vijeću ministara provodio svoje politike. Ja dolazim kako bih provodio zajedničke politike za sve građane BiH, i kako te politike budu utvrđene u Vijeću ministara, tako ću ih i ja kao predsjedavajući provoditi“, odgovorio je Tegeltija.

Kako je istakao, šta je njegov stav o NATO-u, apsolutno u ovom trenutku nije važno.

Ja nemam saznanja o dokumentima o kojima ste vi govorili niti dolazim da se ja postavljam prema Predsjedništvu BiH, jer je po Ustavu i zakonima jasno definisan odnos Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH. Naravno, sve ono što je u skladu sa Ustavom i zakonom BiH, Vijeće ministara će provoditi“, kazao je Tegeltija.

On je potvrdio da će Vijeće ministara BiH raditi prema Planu reformi u BiH, dokumentu koje je usvojilo Predsjedništvo BiH.

Komisijom predsjedava Staša Košarac (SNSD), a njeni članovi su Halid Genjac (SDA), Predrag Kožul (HDZ), Branislav Borenović (PDP), Dženan Đonlagić (DF), Saša Magazinović (SDP), Dragan Mektić (SDS), Predrag Kojović (NS), Edita Đapo (SBB), Aida Baručija (NB), Mirsad Kukić (PDA), Jasmin Emrić (A-SDA), Nenad Nešić (DNS) i Jakov Galić iz Socijalističke partije, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh