Politika

Milorad Dodik: “Za saradnju s NATO potrebne nove odluke Predsjedništva”

Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo je uslovan, i tek kada bude formiran Savjet ministara sa strukturom koja je pobjedila na izborima, imaće snagu da bude dostavljen kao program moguće saradnje s NATO, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u emisiji Aktuelno na “RTRS”.

Milorad Dodik - RTRS

Ponovio je da se dokumentom ne prejudicira članstvo, i da svaka priča o bilo kakvoj saradnji mora da prođe proceduru odlučivanja u Predsjedništvu BiH.

Ističe i da su jake članice NATO dale garanciju da neće biti zahtjeva o članstvu, zbog čega je i odlučeno da se dokument podrži.

To nije Nacionalni akcioni plan, nema ni naziv toga i ono što smo mogli da pridobijemo u razgovorima s predstavnicima različitih zemaljama, a važnim članicama NATO, jeste činjenica da su oni rekli da to neće poslužiti za aktiviranje bilo čega. To je nešto što je nama dalo osnovu da kažemo – OK, idemo u to – rekao je Dodik i dodao da vjeruje u ozbiljnost velikih zemalja.

Poručio je narodu u RS da nema potrebe za bilo kakvom sekiracijom.

Јa nisam čovjek koji je spreman da žrtvuje minimalne interese Republike Srpske. Nisam spreman da za bilo kakvu vlast degradiram odluke Narodne skupštine Republike Srpske. Kada se formira Savjet ministara i kada stupi na snagu ono što je dogovoreno, ja ću biti taj koji će inicirati sjednicu Narodne skupštine i dostaviti i javnosti taj dokument u kojem će moći da procijene – istakao je član Predsjedništva BiH.

Poručio je da je ključna rečenica u samom početku tog dokumenta glasi – Taj dokument ne prejudicira članstvo i da su za bilo kakvu odluku o saradnji sa NATO potrebne nove odluke Predsjedništva, piše “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh