Politika

Fahrudin Radončić: “Kompromis je majka uspjeha”

Usvajanje Programa reformi BiH i imenovanje gospodina Zorana Tegeltije za mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH važan je korak u deblokiranju formiranja državne vlasti, poručio je danas Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH.

Fahrudin Radončić - Avaz.ba

Ali, što je važnije, ovom odlukom članovi Predsjedništva BiH su, uz iznimnu pomoć međunarodnih prijatelja, pokazali odgovornost i individualnu spremnost u donošenju neophodnih političkih odluka“, dodao je on.

Prema njegovim riječima, NATO put BiH nema alternativu.

A to je preduvjet snaženja evropskog i NATO puta BiH, koji nema alternativu. Kao što je davno rečeno, kompromis je majka uspjeha i ovdje nema državničkog rezona da se neko politikantski igra pobjednika ili gubitnika“, poručio je Radončić.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh