Politika

Nacrt ANP-a na dnevnom redu Savjeta ministara BiH

Nacrt godišnjeg nacionalnog programa /ANP/ Bosne i Hercegovine 2018-2019. godina, te materijali Ministarstva bezbjednosti BiH o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u državi na predloženom su dnevnom redu za danas zakazane sjednice Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

No image - Haber.ba

Predlagač Nacrta ANP-a je Komisija za NATO integracioni proces BiH, navodi se na web stranici Savjeta ministara.

Materijale Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija trebalo bi da čine informacija sa sveobuhvatnim planom mjera i aktivnosti radi rješavanja problema povećanog priliva migranata u BiH, informacija o stanju u oblasti migracija u BiH od aprila do septembra, te prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice, prenosi “Srna”.

Među 76 tačaka predloženog dnevnog reda je i prijedlog imenovanja u državnim institucijama iz nadležnosti Savjeta ministara.

Predloženo je i razmatranje Nacrta sporazuma Savjeta ministara i Vlade Srbije o saradnji na realizaciji projekta autoput/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo sa izvještajem o obavljenim pregovorima, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i transporta.

Početak sjednice Savjeta ministara Bosne i Hercegovine zakazan je za 12:00 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh