Politika

SDA: Država BiH je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma

“Današnja sjednica Narodne skupštine RS kojom se problematizira Dejtonski mirovni sporazum predstavlja bespotrebni čin kojim se samo dodatno komplicira politička situacija u BiH”, navodi se u saopćenju SDA BiH.

SDA - Twitter

“Postojeće nadležnosti države BiH i pozicija međunarodne zajednice su dio Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvo podrivanje ovih nadležnosti je put kojim se ugrožava Dejtonski sporazum. Ako se dovede u pitanje Dejtonski mirovni sporazum prvo što će biti dovedeno u pitanje su entiteti koji se nastali ovim Sporazumom. Država BiH je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma, piše “Fena”.

Pozivamo SNSD i Milorada Dodika da poštuju sve postojeće zakone, jer postupanje po principu „švedskog stola“ nije moguće. To je u interesu i RS i svih naroda koji žive u tom entitetu”, naglašavaju iz ove stranke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh