Politika

Zvizdić: Nijedan bh. građanin nije učestvovao u bilo kojem terorističkom aktu u svijetu

Reagirajući na izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron), predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je da je, prema relevantnim informacijama međunarodnih institucija i agencija, u konačnici, i prema posljednjim izvještajima Stejt departmenta i drugih obavještajnih agencija, vrlo jasno konstatirano da je BiH napravila značajan progres u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma.

No image - Haber.ba

– Zaustavljen je odlazak građana BiH na strana ratišta i, u konačnici, bilo koji građanin Bosne i Hercegovine nije učestvovao u bilo kojem terorističkom aktu u Evropi ili bilo gdje drugdje u svijetu. To govori o našoj ozbiljnoj posvećenosti borbi protiv terorizma, a što je rezultiralo i vrlo jasnom konstatacijom u izvještajima relevantnih institucija i agencija koje govore da je BiH vrlo kredibilan partner u borbi protiv terorizma i partner u globalnoj koaliciji u borbi protiv ISIL-a, prenosi “Avaz“.

Ostajemo vrlo posvećeni borbi protiv globalne pošasti. Iz BiH na strana ratišta nije otišlo niti manje niti više građana nego iz bilo koje države regiona zapadnog Balkana ili Evrope i zbog toga Bosna i Hercegovina nije i neće biti bilo kakva prijetnja.

Smatram da podatke o pitanjima terorizma sve države treba da dobiju direktno od ovlaštenih institucija i agencija iz BiH, jer samo to su pravi i relevantni fakti, odnosno pravi podaci koji mogu biti provjereni. Informacije nikako ne treba uzimati od onih koji su nedobronamjerno orijentirani ka Bosni i Hercegovini i koji takvim izjavama nanose nemjerljivu štetu međunarodnom ugledu i kredibilitetu Bosne i Hercegovine, koja se nalazi u fazi i evropskih i NATO integracija – naveo je Zvizdić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh