Politika

Mektić poručio Beriću: “To legendo, volio bih da se sastanem sa tobom”

Obilježavanje godišnjice oslobođenja Kupresa i 13. godišnjice Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HRHB i obraćanje generala Stanke Sopte prekinuo je jedan od branitelja, ratni zapovjednik livanjskih specijalaca Vladislav Berić.

No image - Haber.ba

Moja djeca su u Njemačkoj, a djeca od Borjane i Čovića, a moja djeca gdje su? Ranjen sam…“, rekao je između ostalog ogorčeni borac obraćajući se Sopti. Dio okupljenih zvanica ispratio je branitelja aplauzom. General je, potom, rekao da “takva priča nije za ovog skupa“.

Svoje nezadovoljstvo situacijom izrazio je i sinoć u emisiji Bujica na zagrebačkoj Z1 televiziji.

Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se ‘Jugoslavenom’ i potpisivao na ćirilici“, izjavio je Berić, piše “N1“.

Poruku Beriću na Twitteru poslao je i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

To legendo, takva vremena bila, svako se borio na svojoj strani, mislim da se niko nije borio za ovo što danas imamo, ali bi sada mogli zajedno da ‘tučemo’ ovu bagru koja nas opljačka i otjera nam djecu odavde. Volio bih da se sastanem sa tobom“, poručio je Mektić.

Dodao je da je “vrijeme da se udružimo jer su ovi sada gori od rata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh