Politika

Denis Zvizdić sazvao sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sazvao je za danas sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Denis Zvizdić - bportal.ba

Na sjednici je predviđeno određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o provođenju Općih izbora 2018. godine i Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

Također, članovi Kolegija trebali bi odrediti i nadležnu komisiju za razmatranje Informacije o stanju javne zaduženosti BiH do 30. juna 2019. godine.

Trebala bi biti određena i nadležna komisija za razmatranje inicijative poslanika Naše stranke Predraga Kojovića, Aide Baručije i Mirjane Marinković-Lepić koji traže izmjenu Pravilnika o korištenju telefona u PSBiH.

Inače komisije koje će razmatrati te dokumente još uvijek nisu formirane, a u pitanju je šest radnih tijela Doma (Ustavnopravna komisija, Komisija za vanjske poslove, Komisija za vanjsku trgovinu i carine, Komisija za finansije i budžet, Komisija za saobraćaj i komunikacije te Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova).

U najavi sjednice iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH podsjećaju da sjednice Kolegija nisu otvorene za javnost, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh