Politika

PDP traži sankcije zbog uvreda u Narodnoj skupštini RS

Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) zatražili su danas da se sa sjednice Narodne skupštine RS-a udalji poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Ilija Tamindžija, jer je, kako tvrde, dobacivao uvrede poslaniku Drašku Stanivukoviću.

Jelena Trivić i Draško Stanivuković - Nezavisne.com

Tamindžija je Stanivukoviću u skupšinskoj sali, mimo mikrofona, dobacio, kako kažu, da je ‘gej’.

Jelena Trivić je uime PDP-a rekla da je Tamindžija i na prošloj sjednici ‘uvredio’ i nju te da ne mogu preći preko takvog ponašanja.

Reagovao je poslanik SNSD-a Srđan Mazalica i rekao da je bilo uvreda i ranije i prema njihovim poslonicima, ali oni nisu reagovali.

Da se poslanici trebaju vratiti raspravi o tačkama dnevnog reda, a ne stvarati konfliktne situacije ukazala je potpredsjednica Narodne skupštine Željka Stojičić.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da ne zamjera Tamindžiji i da mu oprašta, ali da ne odobrava uvrede, koje oštro osuđuje.

Uvreda nije manjkalo ni na proteklim sjednicama zasjedanjima entitetskog parlamenta, pa i prema ministrici finansija RS-a Zori Vidović, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh