Politika

Završena sedma sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Sedma sjednica okončana je neprihvatanjem izvještaja o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za 2015., 2016., 2017., 2018. i 2019. godinu, kao i informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Fena

Prihvaćen je i prijedlog ovogodišnjeg Finansijskog plana FERK-a.

Također, na današnjem zasjedanju poslanici su usvojili predloženi set zakona koji se vežu za presudu Ustavnog suda a tiču se notarske djelatnosti.

Osim izmjena i dopuna Zakona o notarima, poslanici su odobrili i predložene izmjene Zakona o nasljeđivanju u FBiH, Zakona o registraciji poslovnih subjekata, Zakona o stvarnim pravima, Zakona o zemljišnim knjigama i Porodičnom zakonu.

Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine odobren je bez mnogo diskusije, te je istovremeno upućen u dvomjesečnu javnu raspravu.

Za razliku od nacrta ovog zakona, zastupnici na današnjoj sjednici Predstavničkog doma nisu odobrili većinom glasova izvještaje o radu Federalnog pravobranilaštva u 2017. godini, kao ni o radu dva elektroprivredna preduzeća u Federaciji BiH, Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo i Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar, za 2015., 2016. i 2017. godinu.

Naredna zasjedanja Kolegij Predstavničkog doma planirao je da se održe 20. i 21. novembra, te 18. i 19. decembra, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh