Politika

Dodik: “Koalicija i saradnja SNSD-a i DNS nije upitna”

Završen je sastanak delegacija SNSD-a i DNS-a u Banjaluci nakon kojeg su se medijima obratili lideri stranaka, Marko Pavić i Milorad Dodik.

Dodik i Pavić - Arhiva/Vijesti.ba

Pavić je kazao da je održan konstruktivan sastanak s ciljem rješavanja problema.

“Imali smo jedan konstruktivan sastanak s ciljem da se demistifikuju i razriješe mnogi problemi koji su stajali između nas i opterećivali te odnose, a veliko je pitanje da li su imali takav značaj da trebaju opteretiti odnose. Mnoge stvari smo rekli, mnoge prijedloge uputili kako da unaprijedimo život u RS, rad Parlamenta, kako da unaprijedimo rad na nivou BiH i veoma puno zaključaka je iz toga proizišli. Razgovor je protekao u duhu saradnje, tolerancije i prijateljstva”, kazao je Pavić kratko i dodao:

“Dogovorili smo da sistematizujemo probleme, da iduće nedjelje održimo isti sastanak i tada izađemo sa jasnim zaključcima pred sve vas”, piše “N1“.

Milorad Dodik je ponovio riječi Pavića i dodao da saradnja unutar koalicije nije upitna.

“Pavić je rekao sve već što je bilo važno. SNSD, DS i SP su bili u centru dešavanja proteklih 20 godina svega vezanog za RS. To nas opredjeljuje da idemo dalje, naša koalicija i saradnja nije upitna. Imajući u vidu da postoje problemi vezano za niže nivoe, dogovorili smo se da se zaustave sva imenovanja, vlada ništa neće raditi, dok se ne dogovore. Veoma racionalno smo pričali da se dogovorimo do kojeg nivoa se moraju dogovoriti stvari, a naredne sedmice će naše ekipe nastaviti da rade i privedu našem zajedničkom cilju”, kazao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh