Politika

“Jelena Trivić zaljubljena u Draška Stanivukovića”

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Ilija Tamindžija se tokom današnje sjednice parlamenta obrušio na poslanika PDP-a Jelenu Trivić, rekavši da je zaljubljena u partijskog kolegu Draška Stanivukovića.

Jelena Trivić i Draško Stanivuković - Nezavisne.com

“Njegova profesorica je očito zaljubljena u njega”, kazao je u jednom momentu Tamindžija, komentarišući odnos Stanivukovića i Trivićeve.

Trivićeva je na ovu izjavu oštro reagovala, te je prvo opomenula potpredsjednicu Narodne skupštine RS Željku Stojičić zato što nije reagovala na Tamindžijine uvrede, pišu “Nezavisne“.

“Kao žena ste trebali da me zaštitite, pa makar me najmanje na svijetu voljeli”, kazala je Trivićeva, a potom se okrenula prema Tamindžiji i kazala da mu se više nikada neće obratiti, te da će te svoje riječi morati objasniti njenom suprugu Dejanu Triviću.

“Sram da vas bude, gospodine Tamindžija. Završili smo raspravu”, kazala je ljutito Trivićeva.

Nakon njenog izlaganja, Stojičićeva joj se izvinila, navodeći da u žustroj raspravi koja je trajala u sali nije čula tu Tamindžijinu rečenicu.

Reagovali su i ostali poslanici opozicije koji su osudili Tamindžijine šovinističke izjave, te zatražili da mu parlament izrekne opomenu.

Poslanica PDP Gordana Vidović ukazala je da se tako nešto često dešava u skupštini te da je potrebno stati u kraj sa šovinističkim ispadima i vrijeđanju žena.

Dušica Šolaja, narodni poslanik SNSD-a, kazala je da osuđuje svaki oblik šovinizma i vrijeđanja pogotovo žena u skupštini, ali da pravila moraju da važe za sve poslanike, podsjećajući da je poslanik SDS-a Miladin Stanić izrekao niz uvreda na njen račun.

Tamindžija je kasnije pokušao da ublaži svoj stav, navodeći da je mislio reći da je “Trivićeva zaljubljena u stavove svog partijskog kolege”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh