Politika

“MISLIM DA ĆU BITI SPOSOBAN DA DOĐEM” Lider DNS iz bolnice poručio da će se sastati sa Dodikom

Delegacije SNSD i DNS sutra će razgovarati o međustranačkim odnosima i budućnosti koalicije. Sastanak će uslijediti nakon što je Predsjedništvo DNS 5. oktobra donelo odluku o obustavljanju koalicionih odnosa s SNSD na svim nivoima, te uputilo poziv SNSD za razgovore pre konačne odluke Glavnog odbora DNS.

Milorad Dodik i Marko Pavić - SlobodnaBosna.ba

Predsjednik DNS-a Marko Pavić trenutno se nalazi u bolnici zbog operacije kuka, ali je za Vijesti.ba potvrdio da će najvjerovatnije prisustvovati sutrašnjem sastanku.

“Mislim da ću biti sposoban da dođem na sastanak”, rekao je Pavić u kratkoj izjavi za Vijesti..

No, nije želio detaljno govoriti o očekivanjima od sutrašnjeg susreta i temama razgovora sa delegacijom SNSD-a.

“Ne mogu davati novinarima izjave o tome šta će sutra biti , a onda drugo govoriti onima tamo i slično. Prvo hoću da kažem onom na koga se to odnosi, pa onda novinarima”, kazao nam je predsjednik DNS-a.

Prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik vjeruje da će koalicija sa DNS-om opstati, te za sutra najavljuje prijateljske razgovore.

“Koalicioni sporazum sa DNS-om važi na republičkom nivou, a na lokalnom nivou svako odlučuje s kim će sarađivati. To je funkcionisalo dobro, a problem je nastao u Prijedoru”, rekao je Dodik, te dodao da uprkos svemu vjeruje da će ova koalicija opstati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh