Politika

Cvijanović: Mijenjati kadrove sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da očekuje da broj radnika u javnim preduzećima bude srazmjeran potrebama i da te firme ne nose teret obaveza koje nisu neophodne.

Željka Cvijanović - banjalukain

“Onda ćete imati bolji poslovni rezultat”, istakla je Cvijanović u izjavi novinarima i naglasila da podržava stav Vlade da se trebaju mijenjati i pozivati na odgovornost ljudi, sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno.

Dodala je da javna preduzeća poput “Šuma” i “Elektroprivrede” mogu da ostvare dobre rezultate, ali da oblast putničkog prijevoza u Željeznicama i u RS i u drugim zemljama nije rentabilan.

“Prijevoz tereta zavisi od razvijenosti industrije i privrede. Ne očekujem tamo veoma pozitivne rezultate, ali očekujem da je broj radnika srazmjeran potrebama i da te firme ne nose teret obaveza koje nisu nužne. I onda ćete imati bolji poslovni rezultat”, rekla je Cvijanović.

Istakla je da treba da opstanu javna preduzeća sve dok postoji šansa za to.

“Zašto bi ‘zaključali’ javna preduzeća, koja predstavljaju podsticaj za razvoj privrede i ukupno društvo”, rekla je Cvijanović.

Dodala je i da se provode određene mjere u tim preduzećima, koja su dužna da izvršavaju svoje obaveze i budu finansijski disciplinovana.

“Mijenjat ćemo ljude sve dok ne dobijemo one koji znaju šta je finansijska disciplina”, rekla je entitetska predsjednica, javlja “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh