Politika

Zahtijevi HDZ-a pregaženi “kao voz štakora na šinama”

– Mišljenje Evropske komisije pregazilo je HDZ-ove zahtjeve za izmjenama Izbornog zakona, kazao je za “Avaz” predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić komentarišući uslovljavanje formiranja Vlade FBiH izmjenama Izbornog zakona.

No image - Haber.ba

Komšić kaže da se radi o ucjenama koje uopšte više nisu relevantne.

– Ucjene koje se baziraju na tome da neko prihvati prijedloge rješenja koja se baziraju na dodatnom jačanju etničke diskriminacije i na legalizaciji apartheida nisu više uopšte relevantne – kazao nam je Komšić.

– Pregazilo ih je Mišljenje Evropske komisije kao voz štakora na šinama. Ono je, naime, u potpunoj suprotnosti od tih, slobodno ću reći, propalih ideja. To je svima jasno pa čak i ovima iz HDZ-a koji, spominjući te prijedloge, “šminkaju mrtvaca”. Izborni zakon treba urediti po evropskim, a ne tim zaostalim standardima – rekao je Komšić za “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh