Politika

Dačić osudio sastanak norveških zvaničnika s Kurtijem uz zastavu Albanije

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je najoštrije osudilo susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arnea Sannes Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredjeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu Jens Erik Grondahl, a koji je održan uz zastavu Albanije.

Ivica Dačić - Nezavisne.com

“Lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti poznat je kao zagovornik tzv. Velike Albanije. Svako ko se u Prištini sastane sa čovjekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju ‘Velike Albanije’, odnosno priključenja tzv. Kosova Albaniji”, navodi se u izjavi šefa srbijanske diplomatije Ivice Dačića.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije smatra da se “sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta takvim provokacijama”, dodaje se u saopštenju.

Kurtijev pokret Samoopredjeljenje osvojio je najviše glasova na nedjeljnim kosovskim izborima.

Prištinski mediji navode da Kurti u kancelariji u kojoj prima goste i dalje drži samo albansku nacionalnu zastavu i kasnije objavljuje fotografije na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama.

Ambasadori SAD-a i Njemačke koji su se jučer sastali sa Kurtijem nisu se, međutim, fotografisali sa njim u prostoriji u kojoj se vidi albanska nacionalna zastava, prenijeli su mediji, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh