Politika

Za razliku od RS, Dodik u Sarajevu ne može da provodi “samovlašće i samovolju”

U Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS) još nije upućen zahtjev za posebnu sjednicu, koju je ranije najavljivao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, nakon deklaracije SDA usvojene sredinom prošlog mjeseca na stranačkom kongresu.

Trnovo - Sarajevo.rs

Predsjednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će, u slučaju da se parlamentu dostavi zahtjev za posebno zasjedanje, postupiti u skladu s predviđenom procedurom.

On je potvrdio da će redovna 7. sjednica Narodne skupštine RS biti održana 22. oktobra te da je na dnevnom redu po hitnom postupku i rebalans entitetskog budžeta za ovu godinu.

Na dnevnom redu su i zakoni koje predlaže opozicija, među kojima Nacrt zakona o uzbunjivačima te izmjenama i dopunama Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava, koje su predložili poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković, iz PDP) i Nebojša Vukanović (SDS), piše “BN“.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić izrazio je sumnju da će vladajući pokušati da skinu s dnevnog reda izvještaje Glavne službe za reviziju o izvještajima pojedinih ministarstava i fondova.

Stanić smatra i da je politika Milorada Dodika doživjela fijasko te da ne uspjeva da uđe u vlast u Sarajevu, jer tamo ne može da provodi, ono što uspijeva u RS, “samovlašće i samovolju”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh