Politika

“Mangupi uzvraćaju udarac”: DNS obustavio koaliciju s Dodikovim SNSD-om

Predsjedništvo DNS-a donijelo je danas u Banjaluci odluku o obustavljanju koalicionih odnosa s SNSD-om na svim nivoima, od lokalnog, republičkog, pa do nivoa državnih institucija BiH.

Milorad Dodik i Marko Pavić - SlobodnaBosna.ba

Odluka o obustavljanju koalicije sa strankom Milorada Dodika donijeta je na sjednici Predsjedništva DNS-a u proširenom sastavu, kojoj su, osim članova tog tijela, prisustvovali poslanici DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Parlamentu BiH, te ministri iz DNS-a u Vladi Republike Srpske, saznaje “Insajder“.

Zategnuti odnosi između koalicionih partnera počeli su odmah nakon održavanja prošlogodišnjih opštih izbora, kada je lider SNSD-a Milorad Dodik počeo da uslovljava predsjednika DNS-a Marka Pavića da se “odrekne mangupa u svojim redovima”.

Nezadovoljstvo DNS-a odnosom koji SNSD ima prema svojim dugogodišnjim koalicionim partnerima eskaliralo je prije nekoliko dana, kada su odbornici SNSD-a u Skupštini grada Prijedor podržali smjenu kadrova DNS-a u lokalnom Domu zdravlja i dječijem vrtiću.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh