Politika

Mektićeva i Šarovićeva poruka Dodiku: “Plasiraš paranoično-šizofrene laži…”

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ni juče niti bilo koji drugi dan, nije učestvovao na bilo kakvom sastanku na kome se razgovaralo o policiji i kontroli granice, niti o žandarmeriji, kako je to objavio medij “ATV”.

Dragan Mektić - Srna.rs

Saopšteno je ovo iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskoh odnosa BiH, nakon što se pojavila informacija sa su se juče na sastanku u Sarajevu žestoko vršili pritisak na direktora Granične policije BiH Zorana Galića da dopusti Federalnoj policiji da sa pripadnicima Granične policije obavlja kontrolu istočne granice u Republici Srpskoj.

– Ta pitanja nisu u nadležnosti Ministarstva, niti je ministar Šarović na bilo koji način učestvovao u njihovom rješavanju. Apelujemo na zaustavljanje organizovanog širenja lažnih vijesti i političkih dezinformacija, koje obmanjuju javnost i koriste samo pojedincima – naveli su u ministarstvu, piše “Slobodna Bosna“.

Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić je rekao da je ova vijest paranoično-šizofena laž.

– Nikakav sastanak na tu temu juče nije održan u Sarajevu. Ja čak juče nisam ni bio u Sarajevu jer sam ima sahranu bliskog mi srodnika u Prnjavoru. Sve je laž i izmišljotina – poručio je Mektić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh