Politika

Poznat iznos kojim Vlada Federacije BiH želi nagraditi Amela Tuku

Vlada FBiH na sjednici u Sarajevu koja je u toku planira novčanima iznosom nagraditi Amela Tuku koji je ostvario ogroman uspjeh osvajanjem drugog mjesta na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u Dohi.

No image - Haber.ba

Kako se saznaje, predložen je iznos od 15.000 KM, a ovo je prijedlog ministrice obrazovanja FBiH Elvire Dilberović. Saznajemo da resorna ministrica koja bi ovo trebala predložiti, ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, nije na sjednici.

Olimpijski komitet jučer je donio odluku da Tuku nagradi sa 15.000 KM za srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Dohi.

Tuka će se vratiti iz Dohe u Sarajevo sutra. Doputovat će avionom na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 11:35 sati, a nakon slijetanja će održati konferenciju za medije. Potom je planirano da se ispred aerodroma obrati navijačima koji će ga sigurno dočekati u velikom broju.

Centralni doček je planiran u poslijepodnevnim satima u Zenici, gdje će još jednom proslaviti osvajanje srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u atletici u utrci na 800 metara. O tome će više informacija biti poznato nešto kasnije, a javnost će biti pravovremeno obaviještena, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh