Politika

“BiH je srpska, koliko i bošnjačka i hrvatska”

Branislav Borenović novi je, stari, predsjednik PDP-a. Borenović, koji nije imao protuvkandidata, reizabran je sa 342 glasa ZA i šest protiv na 9.

Branislav Borenović - SrpskaInfo.com

Saboru stranke u Banjaluci, kojem je prisustvovao veliki broj visokih funkcionera, članova i simpatizera ove partije, te brojni gosti, među kojima su bili i šef poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović i lider demokrata Crne Gore Aleksa Bečić.

Na Saboru su izabrani i članovi Glavnog i Nadzornog odbora, te članovi statutarne komisije i dvije deklaracije – Deklaracija o lokalnoj samoupravi i Deklaracija za period 2019-2039. Na Saboru nisu imenovani potpredsjednici stranke, već će njihova imena biti poznata nakon sjednice novoimenovanog Glavnog odbora PDP.

Borenović se zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija, kao i obaveza biti predsjednik PDP.

– Hvala vam na šansi koju ste mi dali da u naredne četiri godine uradimo ono što smo zacrtali. Ono sto PDP danas radi zaista je novina – istakao je Borenović, navodi “Srpska Info“.

On je obećao da ce PDP u naredne četiri godine uciniti sve što može da postane jos snažnija stranka i pokretač ekonomskih, socijalnih i političkih reformi.

– Želimo osnažiti Republiku Srpsku, kojoj je mjesto u Evropi. BiH je srpska, koliko i bošnjačka i hrvatska i hoćemo da se pitamo u njoj – istakao je Borenović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh