Politika

Fadil Novalić: “PDA želi pitanje rudnika ugurati na političko polje”

Fadil Novalić, premijer Federacije prokomentarisao je zaključak sa sjednice Općinskog vijeća u Banovićima kojim su njega i Safeta Softića, potpredsjednika SDA i državnog poslanika proglasili personom non grata.

Fadil Novalić - Fena

Oni su personom non grata proglašeni jer su svojim političkim djelovanjem zaustavili projekt izgradnje termoelektrane u Banovićima i razvoj privrednog kolektiva RMU Banovići, navedeno je u zaključku, piše “Avaz“.

Danas sam nakon sjednice vlade Federacije BiH dobio informaciju da sam od Općinskog vijeća Banovići proglašen kao ” persona non grata”. Iskreno, nisam previše iznenađen, čitavo ovo vrijeme ekipa koja vodi PDA želi da pitanje rudnika ugura na političko polje. Stanje u rudnicima u Federaciji i pitanje obezbjeđenja boljih uslova rudarima ne smije biti politika, rekao je Novalić i poručio:

Ova vlada će nastaviti provoditi reformske mjere koje nekada nisu popularne. Obećavam da ću se boriti za svakog komorata koji teško zaradi svoju platu da ima što bolje uslove rada i da bude dostojno plaćen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh