Politika

Izetbegović na sastanku predsjednika parlamenata evroazijskih zemalja

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović učestvovat će na četvrtom sastanku predsjednika parlamenata evroazijskih zemalja, 23. i 24. septembra u Nur – Sultanu, glavnom gradu Republike Kazahstan.

No image - Haber.ba

Predsjedavajući Izetbegović, koji u Nur – Sultan putuje na poziv predsjedavajućeg Donjeg doma Parlamenta Republike Kazahstan Nurlana Nigmatulina, zajedno s najvišim predstavnicima parlamenata država Evrope i Azije, učestvovat će u razgovorima o temi „Veća Evroazija: dijalog, povjerenje, partnerstvo“.

Kako su organizatori naglasili, ovaj događaj predstavlja nastavak dijaloga vodećih parlamentaraca iz država Evrope i Azije, koji su u protekle tri godine održani u Moskvi, Seulu i Antaliji. Istovremeno, sastanak predsjednika parlamenanta evroazijskih zemalja u Nur – Sultanu predstavlja efikasnu platformu za nastavak rasprave o ključnim pitanjima održivog razvoja i prosperiteta država Evrope i Azije, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh