Politika

Mirko Šarović: “Situaciju u BiH ne treba podgrijavati i stvarati neizvjesnost”

Stav Srpske demokratske stanke (SDS) je da se situaciju u Bosni i Hercegovini ne treba podgrijavati i stvoriti neizvjesnost u društvu, jer blokade i produbljivanje krize predstavljaju prijetnju miru i stabilnosti u BiH – izjavio je danas predsjednik te stranke Mirko Šarović.

No image - Haber.ba

On je, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu, kazao da će predstavnici te stranke sutra prisustvovati sastanku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa liderima parlamentranih stranka iz Republike Srpske.

Ići ćemo na sastanak i smatramo da se kroz dijalog treba čuti i naše mišljenje o trenutnoj situaciji u BiH i vjerujemo da će to biti tema koja će dominirati. Mi mislimo ta je to veoma važno, jer su sve informacije prema Beogradu i predsjedniku Vučiću do sada uobičajeno išle jednosmjerno i smatram da je to dobra prilika da mu svoja razmišljanja i viđenja situacije prezentujemo i mi iz SDS – naveo je Šarović u izjavi novinarima.

Govoreći o neposrednom povodu ovog sastanaka, Šarović je podsjetio da je SDS iznio jasan stav da je deklaracija SDA dokument koji je za svaku osudu.

Rekao je i da će sastanak u Beogradu biti prilika da se kaže da ovo nije jedina ovakva deklaracija i da je sličnih dokumenta u BiH bilo i ranije.

Takve deklaracije su donosile i druge političke stranke i one su obično dolazile u neko predizborno vrijeme kako bi se na osnovu njih pridobili birači. Od važnih političkih stranka samo SDS nije izlazila sa takvim dokumentima i taj podatak ćemo iznijeti na sutrašnjem sastanku sa predsjednikom Vučićem – kazao je lider ove stranke.

Najavio je da se na sljedećoj sjednici Glavnog odbora SDS očekuje imenovanje njegovog zamjenika, kao i članova Izvršnog odbora ove stranke, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh