Politika

PDP najavio političku deklaraciju za narednih 20 godina uz jake političke poruke

Partija demokratskog progresa (PDP) će sa stranačkog Sabora 28. septembra u Banjoj Luci uputiti poruke uobličene u političkoj deklaraciji za period 2019-2039. godine, kao snažan odgovor na političke procese u BiH, najavio je danas generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša.

Branislav Borenović - Slobodna-bosna.ba

On je rekao novinarima da će na Saboru biti potvrđena politika PDP-a čiji je cilj jaka Republika Srpska, politički emancipovana i uređena u skladu sa najboljom evropskom praksom.

Grumša je naglasio da je stav PDP-a da BiH ima smisla samo onako kako je Ustavom definisana.

Naša poruka političkom Sarajevu i drugim partnerima u BiH je – što nas više poštujete, više ćemo vas poštovati“, istakao je Grmuša.

On je napomenuo da se procesi integracija unutar BiH ne mogu odvijati, a da nema paralelnih procesa u regionu jer ništa nije moguće uraditi bez koordinacije sa drugim zemljama.

Grmuša je rekao da su svi prijedlozi gradskih i opštinskog odbora PDP-a jednoglasni u podršci predsjedniku stranke Branislavu Borenoviću.

Kada je riječ o sutrašnjem sastanku lidera političkih partija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Grmuša je istakao da nema ništa loše u takvim razgovorima, navodeći da PDP ima intenzivnu komunikaciju i saradnju sa Vučićem i Srpskom naprednom strankom i usaglašene politike po mnogim pitanjima, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh